ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του νέου δήμου Χερσονήσου.
Η «Δημοτική Αναγέννηση» του Δημάρχου Ζαχαρία Δοξαστάκη καταλαμβάνει 18 έδρες στο Δημοτικό συμβούλιο, τις περισσότερες σε επίπεδο των 27μελών δημοτικών συμβουλίων του νομού.

Η «Δημοκρατική Πολιτεία» εκλέγει τον επικεφαλής Νίκο Μπελιβάνη και επτά ακόμα συμβούλους, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγει τον επικεφαλής της, Αντώνη Χατζηπαναγιώτη. Με βάση τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου ανά συνδυασμό εκλέγονται:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Εκλογική περιφέρεια Γουβών

1. Χειρακάκης Γεώργιος του Μιχαήλ

2.Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

3.Πλευράκης Εμμανουήλ του Γεωργίου

4. Σταυρουλάκης Νικόλαος του Γεωργίου

5. Ζαχαριουδάκης Ιωάννης του Χριστοφόρου

Εκλογική περιφέρεια Επισκοπής

1.Μακράκης Γεώργιος του Εμμανουήλ

Εκλογική περιφέρεια Μαλίων

1. Κατσαμποξάκης Σπυρίδων του Βλάση

2. Ζερβάκη Ιωάννα του Κωνσταντίνου

3. Διαμαντάκης Εμμανουήλ του Νικολάου

4. Φανουράκης Ζαχαρίας του Γεωργίου

5. Αργυράκης Νικόλαος του Μιχαήλ

Εκλογική περιφέρεια Χερσονήσου

1. Δανελάκης Γεώργιος του Νικολάου

2. Φιλιππάκης Κωνσταντίνος του Άγγελου

3. Βασιλάκης Μιχαήλ του Ιωάννου

4. Μαστοράκης Ιωάννης του Θωμά

5. Βουράκης Ιωάννης του Ζαχαρία

6. Σέγκος Ιωάννης του Δημητρίου

7. Μπαγουράκης Γεώργιος του Δημητρίου

-«Δημοκρατική Πολιτεία»

Εκλογική περιφέρεια Γουβών

1. Χατζάκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου

2. Χατζάκης Εμμανουήλ του Σταματίου

Εκλογική περιφέρεια Επισκοπής

1. Καλαϊτζάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου

2.Λουράκη Ψοφογιαννάκη Μαρία του Νικολάου

Εκλογική περιφέρεια Μαλίων

1. Ανυφαντάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

2. Ασσαριώτη Ειρήνη-Μαρία του Μάριου

Εκλογική περιφέρεια Χερσονήσου

1. Μπελιβάνης Νικόλαος του Εμμανουήλ

2. Μουντράκης Ιωάννης του Κωνσταντίνου

-«Λαϊκή Συσπείρωση»

Εκλογική περιφέρεια Γουβών

1. Χατζηπαναγιώτης Αντώνιος του Ιωάννου

Με καθυστέρηση 10ετίας αναβαθμίζεται ο δρόμος Γούβες - Χερσόνησος - Δημοπράτηση μέσα στο 2011.
Αν και με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας δεκαετίας, δρομολογείται η κατασκευή διπλού κλάδου στο δρόμο "Γούβες - Χερσόνησος", προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο εν λόγω δρόμος, αν και καινούργιος, είναι από τους πιο επικίνδυνους στο βόρειο οδικό άξονα με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια. Οι πάντες πίεζαν για να γίνει διπλός κλάδος όπως φτιάχτηκε το τμήμα από τα Λινοπεράματα μέχρι και τις Γούρνες και τα ατυχήματα έχουν μειωθεί εντυπωσιακά. Ωστόσο, υπήρχαν προβλήματα που δημιουργούσε το νέο τμήμα του δρόμου και που είχε να κάνει με τις στενές γέφυρες που φτιάχτηκαν, τις χαράξεις κλπ.

Οι υπηρεσίες έτρεξαν για να ολοκληρώσουν τις μελέτες, να βρουν λύσεις και να…μην πέσουν οι 7-8 γέφυρες που είχαν γίνει σε αυτό το τμήμα του δρόμου. “Έχουμε έτοιμους τους περιβαλλοντικούς όρους, την έγκριση της οριστικής μελέτης και το Κτηματολόγιο, νομίζω ότι στις αρχές του 2011 θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το σημαντικό αυτό έργο» - είπε στην “Πατρίδα“ ο προίστάμενος της ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ, Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι το έργο θα προχωρήσει.

Με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει οι γέφυρες που σήμερα υπάρχουν θα είναι στην ουσία πάνω από τον ένα κλάδο και θα κατασκευαστούν νέες γέφυρες νοτίως των υφιστάμενων όπου θα είναι και ο δεύτερος κλάδος.

“Ανάλογη κοιλαδογέφυρα θα γίνει στο ύψος του Αποσελέμη οπου θα υπάρξει και νέα χάραξη του δρόμου. Ο σημερινός δρόμος θα είναι μία κατεύθυνση από Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο, ενώ η νέα χάραξη θα δίνει κατεύθυνση προς τα ανατολικά“, αναφέρει ο κ.Αγαπάκης.

Αισιόδοξοι είναι στην ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ και για την περιβόητη παράκαμψη των Μαλίων. Εκεί το ένα έργο είναι ήδη κατασκευασμένο, το δεύτερο ετοιμάζεται και θα ολοκληρωθεί από τη ΔΟΜΙΚΗ. Η παράκαμψη υπολογίζεται να είναι έτοιμη σε 7 μήνες, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού κα σκέφτονται σοβαρά από την υπηρεσία να την παραδώσουν στην κυκλοφορία, αρκεί να βρεθεί μία λύση με τους ημικόμβους του Μοχού και των Μαλίων.
cretalive.gr

Αλλη μία αυτοκτονία αυτή την βδομάδα.
Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το μεσημέρι ένας 27χρονος από χωριό της Πεδιάδος. Ο νεαρός, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τον τελευταίο χρόνο ο νεαρός είχε μείνει άνεργος λόγω της οικονομικής κρίσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με κάποιες άλλες προσωπικές καταστάσεις, είχαν επηρεάσει την ψυχολογία του.

Χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αποσύρθηκε στο δωμάτιο του προκειμένου να κοιμηθεί. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με τους οποίους έμενε. Μισή ώρα αργότερα πετάχτηκαν έντρομοι από το κρεβάτι καθώς ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμό που προερχόταν από το υπνοδωμάτιο του γιου τους. Έσπευσαν να ανοίξουν την πόρτα, ήταν όμως κλειδωμένη. Αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου για να μπουν στο δωμάτιο όπου και αντίκρισαν το γιο τους νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγνώμη από τους γονείς του. Προανάκριση για την τραγική υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων αυτοκτόνησε ένας 66χρονος επιχειρηματίας.

Εντωμεταξύ ώρες αγωνίας έζησαν χθες το πρωί περαστικοί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου όταν ηλικιωμένος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο 76χρονος προσπάθησε να κρεμαστεί με σχοινί από δένδρο και μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια νεαρού που έτυχε να περνάει από το σημείο. Στον τόπο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που απομάκρυναν τον ηλικιωμένο, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο.
patris.gr


Aπεργία πείνας για να πληρωθεί

Απλήρωτοι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έχουν μείνει ξενοδοχοϋπάλληλοι σε δεκάδες ξενοδοχεία της Κρήτης, ενώ χθες εργαζόμενος του ξενοδοχείού “Θέμης” στην περιοχή του Κοκκίνη, άρχισε απεργία πείνας προκειμένου να εισπράξει τα χρήματά του.

Πρόκειται για τον Γιώργο Βενιανάκη, πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκαν για συμπαράσταση και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι παραμένουν επίσης απλήρωτοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γ. Αρετίνη, πρόκειται για περίπου 40 άτομα. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου τους είπε ότι αδυνατεί να τους πληρώσει και θα το κάνει αν έχει χρήματα τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Αρετίνης, σημείωσε ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται πάρα πολλοί ακόμη εργαζόμενοι σε δεκάδες ξενοδοχεία.

Απλήρωτοι παραμένουν και 180 εργαζόμενοι σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου.
patris.gr

Μετά τις Γούβες, Χερσόνησος και Μάλια - Εισαγγελική εντολή για τα αυθαίρετα

Αυτοψία στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου και της Σταλίδας πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί και λιμενικοί για την καταγραφή αυθαίρετων κτισμάτων τα οποία θα κατεδαφιστούν.
Στη διάρκεια της αυτοψίας που έγινε για την οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας παρουσία του εισαγγελέα Ηρακλείου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος παραβάσεων εξαιτίας της ύπαρξης αυθαίρετων κτισμάτων κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου. Παράνομα κτίσματα περασμένων δεκαετιών από δέκα μέχρι και τριακόσια τετραγωνικά μέτρα εντοπίστηκαν από το λιμάνι της Χερσονήσου μέχρι και τη Σταλίδα.
Οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί κατέγραψαν με εντολή του εισαγγελέα όλα τα παράνομα κτίσματα στον αιγιαλό, ενώ στην περιοχή όπου έγινε η αυτοψία υπάρχουν δέκα ακίνητα για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Παράλληλα εκκρεμεί η έκδοση πρωτοκόλλων για πολλά ακόμα κτίσματα, αφού έχουν καταγραφεί ήδη από την Κτηματική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Πατρίς" σε επιχείρηση που βρίσκεται στην παραλιακή της Χερσονήσου εκκρεμεί δικαστική απόφαση για το εάν είναι παράνομο το κτίσμα ή όχι. Για τις καφετέριες στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να ελεγχθεί η στατικότητα των κατασκευών και στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας θα κρίνει τι πρέπει να γίνει.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το πρωί και διήρκεσαν αρκετές ώρες , ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η αυτοψία στο σημείο από τις Γούβες μέχρι τη Χερσόνησο και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
cretalive.gr/ 


Καλώς ήρθατε!